jueves, 19 de febrero de 2015

PACO CALZA. CARRER NUMÀNCIA I L'O.J.E.












El carrer Numància té actualment més de cinquanta anys. En este carrer es van construir, per la desapareguda Caixa d'Estalvis de Sagunt, uns blocs de pisos destinats a obra social i que foren entregats als seus nous propietaris en 1958.

En aquell carrer de terra en els seus orígens, en el pati número 7, vaig nàixer jo en 1960. Llavors la comare assistia  les dones embarassades en la mateixa casa familiar.

Record d'aquell carrer va ser  l'escola pública Capellà Pallarés on cursí els estudis d'Educació General Bàsica. A esta escola s'accedia des del número cinc d'aquest mateix carrer.

En aquells temps, com el col·legi no disposava de pati, jugàvem en un recinte de la desapareguda Organització Juvenil Espanyola (O.J.E.) al qual s'accedia pel cantó del carrer Sant Francesc amb el carrer Albalat. Actualment este espai és un poliesportiu municipal.


També em ve a la memòria els pocs cotxes que hi havia aleshores en el carrer. Abans no totes les famílies tenien cotxe per eixe motiu jugàvem en el carrer a pilota posant-ne dos pedres a cada costat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario